New York may be the city that never sleeps. But you wouldn't know it early Tuesday morning.
The streets in this city of 8 million people were deserted, except for the snow plow trucks making their rounds. The first big storm of the year may drop up to 3 feet of snow on Boston and New York before it ends Tuesday, with freezing rain and strong wind. The National Weather Service, is using terms like "life-threatening" and "historic" to describe the weather system taking aim at the Northeast.
Already, New York's Central Park had reported 5.5 inches of snow. In Nantucket, Massachusetts, the wind was blowing at 62 mph. Large wind gusts can send tree limbs crashing down into power lines. That could leave people in some area without electricity for days. The worse, forecasters warn, is yet to come.
The next six hours -- until 7 a.m will bring the heaviest of snow, the strongest of wind gusts, and the lowest wind chill temperatures. Up to 58 million people could be put into the deep freeze. And the storm could have a far-reaching economic and political impact, even beyond the region directly hit.
The one silver lining is that residents have taken the warnings from officials and are staying indoors.
In New York, public transportation was shut down and only emergency vehicles allowed on the roads in 13 counties. Connecticut and Massachusetts also put travel bans in place.
In Philadelphia, Mayor Michael Nutter declared a snow emergency. Cars left parked on snow emergency routes will be towed and owners ticketed. He said." It's going to be the kind of night where the best thing anybody can do is stay inside."
本时文内容由奇速英语国际教育研究院原创编写,禁止复制和任何商业用途,版权所有,侵权必究!
1.When did the story happen?
A On Monday
B On Saturday.
C On Sunday
D On Tuesday
解析:选D。D 细节理解题。根据文章第一段第二句“But you wouldn't know it early Tuesday morning.”可知。
2.What does the second paragraph mainly tell us?
A The streets was empty expect for the snow plow trucks.
B The big storm dropped with freezing rain and strong wind.
C The first storm may reach 3 feet of storm.
D The big storm broke the history record
解析:选D。D 段落理解题。根据文章第二段最后一句“The National Weather Service, is using terms like "life-threatening" and "historic" to describe the weather system”可知,这是本段的中心句。
3.The underlined word “chill” means _________.
A cold
B windy
C snowy
D rainy
解析:选A。A 词义猜测题。根据文章第四段第二句“Up to 58 million people could be put into the deep freeze.” 可知,天气将更冷。
4.Which of the following is not true according to the passage?
A New York's Central Park had got 5.5 inches of snow.
B People in Nantucket, Massachusetts may not have electricity for days.
C It’s better for New York people to stay at home.
D The next six hours would be much warmer than before.
解析:选D。D 理判断题。根据文章第四段第一句“The next six hours -- until 7 a.m will bring the heaviest of snow."可知。
5.What’s the best title of the passage?
A People’s life in America.
B Weather and the economy
C How to spend winter in USA
D "life-threatening" storm In USA
解析:选D。D 主旨大意题。全文都在讲这场超级大暴雪,故选D。根据第二段最后一句“using terms like "life-threatening" and "historic" to describe the weather system” 可知,这是文章的中心句。