On the afternoon of December 9, many vegetable sellers gathered by Houhu 5th Road in Jiang’an District, Wuhan. Chen Wenjing was one of them. She was a girl born after 2000. She greeted every customer warmly, picked vegetables, packed them, and gave back the change fast. She was very busy.
Chen’s stall looked like others at first. But if you look closely, you will find she sells water-grown vegetables. The fresh lettuce, leaf mustard and tomatoes were put neatly. They looked clean and nice, so many local people came to buy them.
Chen used to be a Chinese teacher. She lived in Shiyan, Hubei for years, but she wanted to try new things in a big city. This June, she found water-grown vegetables in Wuhan. She thought they were good and not very common in the market, so she started selling them.
At first, she sold corn, but few people bought it. She felt sad. Then she tried water-grown vegetables. To her surprise, her vegetable sales got better and better. Now she can sell vegetables worth more than 1,000 yuan a day.
Many customers like her vegetables. They say the vegetables are fresh and tasty. Chen has a WeChat group of 200 fans. She tells them her daily vegetables and selling time. She hopes to open a fresh food store in the future.
原创编写 版权所有 侵权必究 每日更新 个性化阅读 英语飙升
1.1. Which province did Chen sell vegetables in?
A Hubei.
B Hunan.
C Henan.
D Jiangxi.
解析:选A。1. A 细节理解题。根据第一段“by Houhu 5th Road in Jiang’an District, Wuhan”以及地理常识可知,摆摊地点在武汉市,武汉属于湖北省。故选A。
2.2. What does the underlined word “them” refer to?
A The customers.
B The stalls.
C The vegetables.
D The cities.
解析:选C。2. C词意指代题。第二段最后一句“They looked clean and nice, so many local people came to buy them.”中,“them”指代前一句“The fresh lettuce, leaf mustard and tomatoes were put neatly.”中提到的那些蔬菜。故选C。
3.3. What was Chen Wenjing’s job before she sold vegetables?
A A farmer.
B A teacher.
C A driver.
D A nurse.
解析:选B。3. B细节理解题。根据第三段第一句“Chen used to be a Chinese teacher.”可知,她过去是一名语文老师。故选B。
4.4. How was her corn business?
A Very bad.
B We don’t know.
C Quite good.
D Perfect.
解析:选A。4. A推理判断题。根据第四段“At first, she sold corn, but few people bought it. She felt sad.”可知,玉米的销量很低,她因此感到难过,由此可推断玉米生意做得很差。故选A。
5.5. What is Chen Wenjing’s dream for her future?
A To become a doctor.
B To travel around the world.
C To start an online store only.
D To open her own shop.
解析:选D。5. D细节理解题。根据文章最后一句“She hopes to open a fresh food store in the future.”可知,她未来的梦想是开一家自己的生鲜食品店。故选D。