
Scientists have long questioned how far bees travel to collect food. They believe that bees can fly as far as 10 kilometers if necessary, though most of the time, bees don’t go that far.
To find out the answer, some scientists used small codes called “AprilTags” to track bees. These codes are similar to QR codes (二维码). They are easy for cameras to follow, even without enough light, and they don’t hurt the bees.
The scientists put the sensors (传感器) on 600 young bees every two weeks. Over the spring and summer, they followed more than 32,000 bees in six hives (蜂房). By putting a camera and a small computer on each hive, the scientists could tell when the bees with sensors left and returned.
The scientists found that most bee trips outside the hive took just one to four minutes—probably for quick jobs like checking the weather. Longer trips were usually under 20 minutes. But about one third of the bees took trips over two hours. This might mean the bees were making longer trips to collect food. The scientists also found that it took the bees more time to collect food when there were not enough flowers around.
Bees use special "dances" to communicate with each other about where to collect food. Now the scientists want to know the relationship between their new tracking information and these special "dances". They plan to teach beekeepers and other scientists how to use this new tracking way.
1.1. How far can bees fly if necessary? A. 5 kilometers. B. 10 kilometers. C. 15 kilometers. D. 20 kilometers.
A 5 kilometers.
B 10 kilometers.
C 15 kilometers.
D 20 kilometers.
解析:选B。题目类型:细节理解题答案:B解析:根据原文第一段 “They believe that bees can fly as far as 10 kilometers if necessary” 可知,必要时蜜蜂最远可以飞行 10 公里,选项 B 与原文表述一致,因此选 B。
2.2. What does the underlined word "track" probably mean in Chinese? A. 追踪 B. 喂养 C. 保护 D. 增加
A 追踪
B 喂养
C 保护
D 增加
解析:选A。题目类型:词义猜测题答案:A解析:根据原文第二段 “To find out the answer, some scientists used small codes called ‘AprilTags’ to track bees” 以及后文描述的 “科学家通过蜂房上的摄像头和计算机掌握蜜蜂离巢、归巢时间” 的实验过程,可以推断 “track” 在这里的意思是 “追踪”,因此选 A。
3.3. What can we learn from the passage?
A These codes are dangerous to the bees.
B Scientists studied the bees very carefully.
C All the bees took trips longer than two hours.
D Beekeepers have used this new tracking way.
解析:选B。题目类型:推理判断题答案:B解析:原文第二段提到 “这些编码不会伤害蜜蜂”,因此选项 A “这些编码对蜜蜂有害” 表述错误;第四段指出 “约三分之一的蜜蜂单次出巢时间超过两小时”,并非所有蜜蜂,选项 C 表述错误;最后一段提到 “科学家计划向养蜂人传授新型追踪技术”,说明养蜂人尚未使用该技术,选项 D 表述错误。从科学家 “每两周在 600 只幼蜂装传感器”“追踪 6 个蜂房的 32000 多只蜜蜂”“安装摄像头和计算机记录蜜蜂行踪” 等实验操作,能看出科学家的研究过程十分严谨细致,选项 B 表述正确
4.4. Who might find this passage most helpful?
A Students good at math.
B Students interested in the Internet.
C Students good at dancing.
D Students interested in natural science.
解析:选B。题目类型:推理判断题答案:D解析:本文围绕 “科学家追踪蜜蜂觅食飞行距离” 的科学实验展开,属于自然科学范畴。因此,对自然科学感兴趣的学生最可能觉得这篇文章有帮助。选项 A “擅长数学的学生”、选项 B “对互联网感兴趣的学生”、选项 C “擅长舞蹈的学生” 均与文章主题关联不大,因此选 D。