OpenAI正式发布GPT-5.2系列模型
OpenAI正式发布GPT-5.2系列模型


OpenAI introduced its newest AI model, called GPT-5.2, on Thursday. The AI company said it is the “most powerful” model yet for professional work. “We designed GPT-5.2 to unlock even more economic value for people; it’s better at creating tables, building presentations, writing code, processing images, understanding long texts, using tools, and handling complex projects,” OpenAI said in a blog post Thursday.

The new model was rolled out starting with paid plans and for developers.
OpenAI mentioned how GPT-5.2 set a record for certain tests, including one for knowledge work tasks called GDPval. “Overall, GPT-5.2 brings significant improvements in general intelligence, long-context understanding, tool use, and vision—making it better at handling difficult, real-world tasks end-to-end than any earlier model,” OpenAI added.
On Monday, OpenAI shared the progress the company has made with business customers. It said OpenAI has more than one million businesses that use its AI tools and that it now serves more than seven million ChatGPT workplace accounts. According to an OpenAI survey of 9,000 workers, people who use AI are saving an average of 40 to 60 minutes a day, the company said.
Some experts have said OpenAI models’ abilities have fallen behind the latest series of models from Google Gemini and Anthropic Claude. GPT-5.2 is a step in the right direction.
原创编写 版权所有 侵权必究 每日更新 个性化阅读 英语飙升

1.1.What’s the main purpose of developing GPT-5.2?

A To win a technology competition.

B To create fun games for users.

C To understand different languages.

D To increase earnings for people.

解析:选D。D细节理解题。段落①明确提到,OpenAI设计GPT-5.2是为了“释放更多经济价值”,即帮助人们赚更多钱。D选项“增加人们的收入”是对此的同义转述。A、C、B选项在文中均未提及。故选D。

2.2.Who can first use GPT-5.2?

A All users.

B Paid users.

C Students only.

D Free users.

解析:选B。B细节理解题。段落②指出,新模型首先向付费计划和开发者推出,因此首批访问者是付费用户,B正确。A“所有用户”与原文不符,C“仅学生”和D“免费用户”在文中未提及。故选B。

3.3.Why does the writer mention “GDPval”?

A To name a difficult project.

B To show its test performance.

C To list a type of knowledge work.

D To explain what a tool is.

解析:选B。B推理判断题。段落③提到GPT-5.2在包括GDPval在内的测试中创下纪录,作者引用此名称是为了证明其优异的测试表现。B选项正确。A、C、D选项均未能准确说明作者引用该词的核心目的。故选B。

4.4.What is the fourth paragraph mainly about?

A OpenAI’s business achievements.

B How workers use AI for surveys.

C The cost of ChatGPT accounts.

D A new model’s special features.

解析:选A。A段落大意题。段落④主要分享了OpenAI在商业客户方面的进展,包括企业用户数、工作账户数和用户效率提升的调查结果,核心是其商业成就。A选项准确概括。B、C选项是细节或误解,D选项是新模型特点,属于其他段落内容。故选A。

5.5.What is the writer’s attitude towards GPT-5.2?

A Unsure and negative.

B Hopeful and positive.

C Surprised and mixed up.

D Not interested and doesn’t care.

解析:选B。B观点态度题。段落⑤在指出OpenAI模型此前落后于竞争对手后,评价GPT-5.2是“正确方向的一步”,这体现了积极和抱有希望的态度。B选项正确。A选项为不确定和负面态度,C选项为惊讶和思路混乱,D选项为不感兴趣和不在意,均与原文隐含的肯定倾向不符。故选B。