四级真题2025年6月第二套 Passage One
四级真题2025年6月第二套 Passage One

①We all take a little extra effort to look nice for special occasions. But most of us have conflicting feelings about dressing up and feel guilty about taking the time to focus on clothes. Science now suggests the right dress may give ourselves the extra edge in our professional and personal lives.
②We hear sayings like “dress for the job you want; not the job you have”. Most people don’t really believe in them, but research into the impact of clothes on behavior now suggests that there may actually be a grain of truth in these sayings. Science says that the clothes we wear affect our behavior, our mood and even the way we interact with others because of the symbolic meaning that we assign to different types of clothing.
③We consider some clothes to be powerful, some to be fun, and so on. We even evaluate people whom we have just met based on their clothes. We also evaluate ourselves based on what we are wearing because of the way they make us feel. This means that the experience of wearing something affects our attitudes and our choice of behavior.
④There’s a reason tailored jackets are associated with being ‘dressed for success’. It seems that wearing formal office wear puts us in the right frame of mind to conduct business. Wearing power clothing makes us feel more confident and even increases hormones needed for displaying dominance. This in turn helps us become better negotiators and abstract thinkers.
⑤While a good suit works wonders for our performance in the boardroom, wearing formal wear isn’t a great idea when we want to socialize. Studies have found that people tend to be less open and less able to relax when they wear formal clothes.
⑥On the other hand, a casual dress helps us become more friendly and creative. These findings support the idea of wearing business casuals on a Friday; since colleagues are most likely to take out time to socialize on the last work day of the week. I mean, who wants to hang out with people in their suits?

1.1. What does science suggest the right dress may do?

A Add to our advantage in work and life.

B Enable us to look a lot more attractive.

C Help us to enjoy a fuller personal life.

D Provide extra energy for what we do.

解析:选A。 A细节理解题。第一段最后一句指出,现在的科学表明,合适的着装可能会给我们的职业和个人生活提供额外的优势,故选项A正确。选项中的Add to our advantage和原文中的give ourselves the extra edge属于同义替换,edge作名词时,除了“边缘”“刀口”的含义,还有“优势”的含义。原文并未提及吸引力与能量,故选项B和选项D可以排除;原文仅提及着装给个人生活带来额外优势,未具体说明“更充实”,故选项C也排除。故选A。

2.2. Why does science say the clothes one wears may affect their interaction with others?

A Clothes usually represent one’s social and economic status.

B Clothes largely determine one’s likability by people around.

C Different types of clothing markedly reflect different personalities.

D Different types of clothing convey different messages symbolically.

解析:选D。D细节理解题。第二段第三句话指出,科学表明,我们的着装会影响我们的行为、情绪,甚至与他人交往的方式,因为我们赋予了不同类型的服装象征性的意义,这说明服装的象征意义影响穿衣者与他人的交往,故选项D正确。选项中的symbolically对应原文中的symbolic。其他三个选项在原文中均未提及,故排除。故选D。

3.3. How do the clothes we wear sway our evaluation of ourselves?

A By exerting an effect on our power of judgment.

B By impacting how we feel about ourselves.

C By affecting what we take as the basis for assessment.

D By influencing our interpretation of symbolic messages.

解析:选B。 B细节理解题。第三段第三句指出,我们也会根据自己的穿着来评价自己,因为它们会影响我们的感觉,故选项B正确。选项中的impacting how we feel对应原文中的the way they make us feel。其他三个选项在原文中并未提及,均排除。故选B。

4.4. Why does the author say tailored jackets are associated with being “dressed for success”?

A They are necessary for formal business dealings.

B They may help people concentrate on their business.

C They are vital to keeping a dominant position in business transactions.

D They may enable people to have the right mentality for doing business.

解析:选D。 D细节理解题。第四段第一句指出,定制夹克与“为成功着装”联系在一起是有原因的。然后在第二句表明原因,穿着正式的职业装似乎能让我们以正确心态开展业务。故选项D正确。选项中的the right mentality for doing business和原文中的the right frame of mind to conduct business属于同义替换。原文强调的是正确心态(如自信),而非专注度,故选项B可排除,选项A和选项C在原文中并未提及,也可排除。故选D。

5.5. What are people advised to do when they want to socialize?

A Focus on clothing.

B Wear a good suit.

C Dress casually.

D Look unusual.

解析:选C。 C细节理解题。第五段第一句指出,但当我们想要社交时,穿正装并不是一个好主意,故选项B可排除;第六段第一句指出,休闲装能让我们变得更友好、更具创造力,下一句提到了周五穿便装进行社交的内容,由此可知,选项C符合原文:选项A和选项D在原文中并未提及,均可排除,故选项C正确。故选C。