四级真题2024年6月第二套 Passage One
四级真题2024年6月第二套 Passage One

People often wonder why some entrepreneurs have greater success than others. Is it habits, connections, luck, work ethic or any other behavior? I believe the key to success is willpower. Willpower is the ability to control yourself. It is a strong determination that allows you to do something difficult. It is a behavior we are born with more than one we learn; however, it is possible to not only learn it, but also strengthen it with constant exercise.

Willpower is just like a muscle; to keep it strong you need to constantly exercise it. People with a great amount of willpower have the discipline to develop positive, successful habits. Even with an incredible amount of talent, without the discipline and motivation to create positive habits, it can be difficult to achieve success.

Willpower and habits go hand in hand. It is critical to create good habits and take the actions necessary to stick to those habits day in and day out for greater success. Almost half of our daily actions are part of our habits and not decisions, so once the correct habits are in place, you will automatically perform those tasks on a day-to-day basis.

The best way to create and stick to a habit is to have strong motivation. It’s easier to change your habits to lose weight if you have a health issue and you want to be around longer for your kids, or if your business is something you’re passionate about. Having a valuable outcome associated with a habit will help you stick to that habit permanently.

The art of self-control is one that most successful individuals have mastered. Self-control enables you to avoid behaviors that don’t contribute to your success and adopt those that do.

Because there is a delayed satisfaction associated with self-control, it can be easy to get off track. However, if you work on sticking to those small positive habits one day at a time, it becomes easier to stay strong and achieve that delayed reward. Once a reward is achieved, it is much easier to continue sticking to your habits.

1.1. What does the author say we need to do to strengthen our willpower?

A Keep it under control.

B Apply it continuously.

C Learn from entrepreneurs.

D Aim at success determinedly.

解析:选B。B 细节理解题。本题的题干关键词是strengthen our willpower,不是很容易定位答案线索。因为这道题是第一题,根据出题顺序与原文顺序基本一致的原则,先从第一、二段寻找答案。在文章第一段中,作者指出成功的关键是意志力,并介绍了什么是意志力。但是关于如何增强意志力作者并没有提及。接着往下读,第二段第一句提到,意志力就像肌肉一样,要想保持强大的意志力,必须不断地加以锻炼。也就是说,人们要靠不断地运用意志力,来使其变得更强大,故本题选B。其他三项的内容都不符合原文,均排除。

2.2. How are almost half of our daily actions performed according to the passage?

A Out of habit.

B With determination.

C Like muscle building.

D By self-discipline.

解析:选A。A 细节理解题。根据题干关键词almost half of our daily actions可以将答案定位到第三段第三句。第三段第三句指出,我们的日常行为当中几乎有一半是源于我们的习惯,也就是说我们几乎一半的日常行为是出于习惯做出的,故本题选A。其他三项均与原文不符,都排除。

3.3. What will help people stick to doing something constructive automatically?

A Practising it on a day-to-day basis.

B Associating it with improving health.

C Possessing a reasonable amount of talent.

D Foreseeing the desired outcome it will yield.

解析:选D。D 细节理解题。根据题干关键词help people stick to doing something constructive automatically可以将答案定位到第四段最后一句。第四段最后一句指出,将一个习惯和有益的结果关联起来,会有助于你长久地坚持这个习惯。换句话说,预想一个习惯能带来的理想结果,可以帮助我们坚持做有助益的事,故本题选D。选项中的the desired outcome与原文中的a valuable outcome属于同义替换。其他三个选项虽然都有原文词汇,但是答非所问,均排除。尤其是B项,文章中的一个例子只是提到了改善健康,但不是所有的习惯都与健康有关,这属于以偏概全。

4.4. How does the art of self-control help us succeed?

A By allowing us to remain clear-headed permanently.

B By enabling us to alter our behaviors constantly.

C By enabling us to take positive actions.

D By allowing us to avoid taking risks.

解析:选C。C 细节理解题。根据题干关键词the art of self-control help us succeed可以将答案定位到倒数第二段第二句。倒数第二段第二句指出,自制力能让你避免做出那些无助于你成功的行为,而让你采取那些有助于你成功的行为。也就是说,自制力可以让我们采取积极的行动,从而帮助我们成功,故本题选C。原文中的adopt those that do属于省略,答对这道题需要正确理解这句话,这句话还原之后应该是adopt those behaviors that contribute to your success(采取有助于你成功的行为),这与选项中的take positive actions是同义替换。其余三个选项原文未提及,均排除。

5.5. Why can it be difficult for us to maintain self-control?

A Most of us are not in the habit of exercising self-control.

B We may not get immediate rewards from self-control.

C Self-control tends to be associated with pains.

D Self-control only brings about small benefits.

解析:选B。B 细节理解题。根据题干关键词difficult for us to maintain self-control可以将答案定位到最后一段第一句。最后一句段第一句指出,因为自制力带来的满足感常常是延迟的,所以很容易偏离轨道。这里的“偏离轨道”就是指无法保持自制力,人们是因为自制力不能带来立竿见影的回报,所以无法保持自制力,故本题选B。其余三个选项原文都没有提及,故排除。