四级真题2025年6月第一套 Passage Two
四级真题2025年6月第一套 Passage Two

①With those born with natural talents, it feels as if they excel without really trying. But what about those of us who don’t have a natural talent? We’ve been told all our lives that if you work hard, you too can succeed. But with the release of Angela Duckworth’s Grit, we are given a new key to success.
②“As much as talent counts, effort counts twice,” says Duckworth in Grit. She introduces a new concept that talent may be overmated, and if you want real success, what you need is grit, the perfect combination of passion and persistence, Even if you have natural talent, it’s nothing without grit.
③Duckworth says grit is the difference between success and failure. A person who has grit is more likely to succeed than a person who does not. When we think about attaining success—whether it’s landing that job or learning that new skill—our thoughts are immediately burdened by all the things we must first learn. If you want that new job, you have to learn the job skills, then the interview skills, then the dress part—and you must be perfect at all of them. Grit is different because it tells us that perfection isn’t the goal.
④Grit lifts the unreasonable expectations off our shoulders. Grit tells us that the door is open wider than we first thought possible. Grit allows us to redefine our goals. Think about it: what’s something you’ve always wanted to do, but gave up because you “don’t have the skills for it”? What’s something you love but aren’t good at?
⑤The real workings of grit are to have sustainable passion and continue to try. Effort means more than your natural ability. Even if you haven’t mastered a skill, grit tells you that you can still succeed if you can transform your passion into action. In a way, Duckworth is giving new hope to people who have shut the doors on their dreams. She is saying it is possible that you can accomplish anything. If at first you fail, then try one more time with grit.

1.1. What does the passage say about people born with natural talents?

A They seem to outdo others without hard work.

B They appear to know all the secrets to success.

C They feel it only too logical to succeed.

D They are bound to excel effortlessly.

解析:选A。 A细节理解题。第一段第一句指出,天赋异禀的人似乎无需真正努力就能出类拔萃,选项A与原文表述的含义一致,故为答案。B、C两项原文中均未提及,故排除。D项说法过于绝对,也排除。故选A。

2.2. What does Duckworth say about talent?

A It is a new concept much too overrated.

B It proves necessary for big achievements.

C It plays a lesser role in one’s success.

D It is a guarantee for real success in life.

解析:选C。 C推理判断题。第二段第二句提到,达克沃斯认为天赋或许被高估了,若想获得真正的成功,需要的是坚毅,可见她强调努力比天赋更重要,即天赋在成功中作用较小。C项与原文逻辑一致,故选C。文章中提到的新概念是坚毅而非天赋,A项与原文不一致,故排除。第二段第三句提到,即便拥有天赋,缺乏坚毅也终将一事无成,B项与原文不符,故排除。关于成功的因素,达克沃斯强调的是坚毅而不是天赋,故排除D。故选C。

3.3. What does the passage say about people thinking of attaining success?

A They are puzzled how to present their best to the employer.

B They are burdened by their expectation of perfection.

C They will try hard to land a job that fits their skills best.

D They will find themselves lacking in all the skills they need.

解析:选B。 B细节理解题。第三段第三句提到,当我们思考如何获得成功时——无论是争取一份工作,还是学习一项新技能——思绪总会被“必须先掌握的所有知识”压得喘不过气,也就是说人们追求成功时,力争在各方面都做到完美,从而产生负担,B项含义与原文表述一致,故选B。A项是找工作的细节,而不是整体的心理状态,应排除。C项是具体行为,而非原文强调的因追求完美而产生负担,故排除。第三段第四句中提到,必须在各方面做到完美,而不是缺乏所需的全部技能,D项与原文不一致,故排除。故选B。

4.4. How does the author think grit can be helpful to us?

A It allows us to know what we are good at.

B It opens our eyes to new opportunities.

C It focuses our attention on what we do.

D It lets us reconsider the goals to achieve.

解析:选D。 D细节理解题。第四段第三句指出,坚毅让我们重新思考自己的目标,选项D与原文意思一致,故选D。第四段结尾处虽提及是否有某件事你热爱着,却不够擅长,但并未提及坚毅就能让我们了解自己的擅长之处,故排除A项。第四段第二句提到,成功的大门比最初想象中的更为开阔,指成功的可能性增加,而非具体机会。B项与原文不一致,故排除。C项内容原文未提及,故排除。故选D。

5.5. What message does Duckworth try to convey in her book Grif?

A We should perfect ourselves to ensure success.

B We should stay persistent even in face of failures.

C We can never master a skill without constant practice.

D We can never expect to reach our goals without passion.

解析:选B。 B细节理解题。由第五段最后两句可知,达克沃斯宣告:一切皆有可能,若初次尝试失败,就带着坚毅再试一次。全文在介绍达克沃斯《坚毅》一书,所以全文最后两句就是在总结她在《坚毅》一书中要传递的信息,即面对失败仍需坚持,选项B精准概括了这一观点,故选B。原文否定完美主义,A项与原文内容矛盾,应排除。C项过度聚焦练习,忽略了原文中坚毅的核心定义是“激情+坚持”,故应排除。D项片面强调激情,忽略了坚持,与原文观点不一致,应排除。故选B。