山间家庭乐:难忘的美好之旅
山间家庭乐:难忘的美好之旅

Last weekend, my family and I went to the mountains. We saw green trees, pretty birds, and colorful flowers. On Saturday morning, Mom made sandwiches, and Dad made coffee. For lunch, we ate a delicious picnic with fruit and cookies. At night, we sat around a fire. We sang and danced. Everyone was happy. My little brother took funny photos with his camera. On Sunday, Mom said, “Kids, let’s make a holiday photo book!” We all smiled and agreed. It was the best trip!

1.1. Where did the family go last weekend?

A To the park.

B To the mountains.

C To the zoo.

D

解析:选B。B细节理解题。根据 “Last weekend, my family and I went to the mountains.” 可知,一家人上周末去了山里。故选B。

2.2. What did Mom do in the morning?

A Made coffee.

B Made cookies.

C Made sandwiches.

D

解析:选C。C 细节理解题。根据 “On Saturday morning, Mom made sandwiches, and Dad made coffee.” 可知,妈妈早上做了三明治。故选C。

3.3.What did they eat for lunch?

A Fruit and cookies.

B Sandwiches and coffee.

C Bread and milk.

D

解析:选A。A细节理解题。根据 “For lunch, we ate a delicious picnic with fruit and cookies.” 可知,午餐吃了水果和饼干。故选 A。

4.4. What did Mom suggest making on Sunday?

A A cake.

B A photo book.

C A camera.

D

解析:选B。B 细节理解题。根据“Kids, let’s make a holiday photo book!” 可知,最后一天妈妈提议做一本假日相册。故选 B。