有效饮茶小贴士(七选五)
有效饮茶小贴士(七选五)


Drinking tea offers numerous benefits. It refreshes the mind, clears heat within the human body and helps people lose weight. As you add a cup of tea to your daily routine, please check the following tips which help you gain the maximum health benefits.

1) Drink it hot. After pouring hot water over tea leaves, it oxidizes (氧化) quickly.    1    It is suggested that you drink it hot to get the best out of tea.
2)    2    It is likely to upset your stomach and make it difficult for you to sleep if you make the tea too strong. Usually you can mix 4 grams of tea leaves with 250ml of water to make a cup of tea. An overall amount of 12 - 15 grams of tea leaves is suitable for daily consumption.
3) The best time to drink is in between meals.    3     Otherwise it may weaken appetite when your stomach is empty, or cause difficulty in digesting when your stomach is full.
4) Do not drink with medicine. Tea contains a large amount of tannin (丹宁酸), which will react with certain elements in the medicine, thus reducing medical effects.    4   
5)    5    Green tea contains catechins (儿茶酸) that help prevent computer radiation and increase the moisture (水分) content of the human body.

A. Do not drink too much strong tea.
B. And overtime, it contains fewer and fewer nutrients.
C. Green tea is the best option for office workers.
D. When tasting tea, the taster should be able to enjoy the tea thoroughly.
E. Do not drink tea soon after or before meals.
F. You can drink tea a couple of hours after you take medicine.
G. Travel with us to learn more about Chinese tea.

奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1.

A

B

C

D

解析:选B。B 根据题空后文“to get the best out of tea”可知,本段说的趁热喝茶是为了防止茶迅速氧化,结合选项可知,选项B“随着时间的推移,茶所含的营养物越来越少”最符合文意。故选B。

2.2.

A

B

C

D

解析:选A。A 根据题空后一句的“...if you make the tea too strong”以及后面介绍了最适合的茶叶量,可知,本段讲的是不要喝浓茶。故选A。

3.3.

A

B

C

D

解析:选E。E 根据题空前一句“The best time to drink is in between meals.”可知,茶最好在两餐之间喝,E项“不要在餐前或餐后立即喝茶”最符合文意。故选E。

4.4.

A

B

C

D

解析:选F。F 根据本段第一句“Do not drink with medicine.”可知,本段讲的是吃药的时候不要喝茶,讲的是药和茶。故选F。

5.5.

A

B

C

D

解析:选C。C 根据题空后文的“Green tea contains catechins that help prevent computer radiation”可知,作者在本段中推荐上班族喝绿茶。故选C。