Anna Mary Robertson was a famous American painter. It is often said that Anna first took up painting when she was nearly 80 years old. In fact, when she was a little girl, she drew whenever she had a chance.
Long before she became known, Anna lived a life full of challenges. She always kept busy with farm chores, housework, and children, but she never really stopped pursuing (追求) art.
In Anna’s late age, she pictured some scenes in her mind before painting. She would close her eyes and recall a happy time from her early life. She would remember helping her father on the farm. She would see the people, the farm buildings, and the animals. She would imagine the blue mountains and the softly falling snow.
Anna’s friends and family members loved the paintings. She gave them away as gifts. A friend hung several of the paintings in a local store. One day a stranger came into the store and bought every one of her paintings. He took her paintings to New York City and showed them to some art collectors. One of these collectors, Dr. Kallir, liked the paintings. He hung some of them in his gallery (画廊). The newspaper did a story about the art show. The reporter called Anna “Grandma Moses.” From then on almost everyone called her that way. Grandma Moses kept on painting. Her paintings got better, and they got more popular.
In her lifetime, Moses created about 1,500 works of art. They were cheerful, warm and full of life, just like Grandma herself. Her paintings still remain popular today.
“As I look back on my life, it’s like a good day’s work. It was done and I feel satisfied with it. I knew nothing better than painting and made full use of what life offered. And life is what we make it, always has been, always will be,” she said.
1.1.When did Anna first take up painting?
A When she was a little girl.
B When she was about 80 years old.
C When she saw the blue mountains.
D When she helped her father on the farm.
解析:选A。细节理解题。根据第一段的“I fact, when she was a little girl, she drew whenever she had a chance.”可知,安娜在还是小女孩的时候就开始画画。故选 A。
2.2.According to Paragraph 3, what’s the main theme of Anna’s paintings?
A Farming.
B Animals.
C Country life.
D Family members.
解析:选C。推理判断题。根据第三段的“She would remember helping her father on the farm. She would see the people, the farm buildings, and the animals. She would imagine the blue mountains and the softly falling snow.可知,安娜在回忆中记得在农场帮过父亲、农场建筑、动物、人以及小时候的美景,这些回忆是安娜早年在乡村中的幸福时光。故推知安娜画作的主题是“乡村生活”。故选 C。
3.3.What’s the correct order of the following events? ①Anna was known to the public. ②Anna’s friends received her paintings as gifts. ③An art show about Anna’s paintings was reported. ④A man brought Anna’s paintings to New York City.
A ②④①③
B ②④③①
C ①④②③
D ①④③②
解析:选B。细节理解题。根据第四段的“She gave them away as gifts....One day a stranger came into the store and bought one of her paintings. He took her paintings to New York City...The newspaper did a story every about the art show...From then on almost everyone called her that way...”可知,事件的正确发展顺序是:安娜的朋友收到了安娜的画作;一个陌生人买下画作并带到了纽约;安娜绘画艺术展被报道;安娜被大众熟知。故选 B。
4.4.Which of the following words can best describe Anna?
A Honest and friendly.
B Outgoing and independent.
C Clever and well-educated.
D Creative and hard-working.
解析:选D。推理判断题。根据第二段的“...but she never really stopped pursuing(追求) art、第四段的“Grandma Moses kept on painting. Her paintings got better, and they got more popular”及第五段的“In her lifetime, Moses created about 1,500 works of art. They were cheerful, warm and full of life, just like Grandma herself”可知,“摩西”奶奶一直在画画,一生中创作了约 1500 件艺术品,可推知她是富有创造力的、勤奋的。故选 D。
5.5.In which part of a magazine can we read this passage?
A Language and culture.
B Art and people.
C Nature and environment.
D Science and technology.
解析:选B。文章出处题。通读全文可知,本文介绍了美国著名画家“摩西”奶奶的人生经历,故在“艺术与人物”版块可以读到此文章。故选 B。