中国首位!师炜,加油
中国首位!师炜,加油


Shi Wei, a 28-year-old racer from China, is the first Chinese driver in the F1 Academy. During the F1 Chinese Grand Prix (世界一级方程式锦标赛中国大奖赛) in Shanghai from March 21 to 23, she is racing against top female drivers in the F1 Academy. “This is my dream!” she said. She hopes to inspire young people and show the world Chinese women’s confidence.  
Shi has won races in China, like the 2024 F4 Championship. A Chinese motorsport leader said her success encourages more women to try racing. To honor China’s first F1 driver, Zhou Guanyu, Shi uses his car number “24”. Zhou cheered for her, saying, “Show the world Chinese drivers’ spirit!” Shi’s racing suit mixes traditional Chinese designs, like Qipao dresses and blue-white patterns, with modern style. “I want to share our culture,” she said.  
Racing is hard. Drivers face hot temperatures and heavy cars. “It teaches me to never give up,” Shi shared. She also loves diving and rock climbing. Shi posts videos online to inspire others. “Few women raced when I started. Now, more are joining!” she said.  

奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1. Where is the F1 Chinese Grand Prix held?

A In Beijing.

B In Shanghai.

C In Guangzhou.

D In Shenzhen.

解析:选B。B 细节理解题。根据第一段中的“During the F1 Chinese Grand Prix in Shanghai from March 21 to 23”,可知 F1(世界一级方程式赛车锦标赛)中国大奖赛在上海举办。故选B。

2.2. What does the word “honor” mean?

A To show love for.

B To show thanks for.

C To show pity for.

D To show respect for.

解析:选D。D 词义猜测题。结合第二段划线单词前后语境可知,师炜用周冠宇(第一位中国F1车手)的车号是为了向他表示尊重。故选D。

3.3. What can we know about Shi Wei’s racing suit?

A It’s all traditional.

B It has no Chinese style.

C It mixes Chinese and modern styles.

D It’s like others’ suits.

解析:选C。C 细节理解题。根据第二段中的“Shi’s racing suit mixes traditional Chinese designs, like Qipao dresses and blue-white patterns, with modern style.” 可知,她的赛车服既有中国传统设计元素(旗袍),又有现代风格元素。故选C。

4.4.From what Shi Wei said in the last paragraph, we can infer that ______.

A racing is an easy sport

B more women are joining racing

C Shi Wei doesn’t like racing

D female drivers are not welcome

解析:选B。B 推理判断题。根据最后一段中师炜说的“Few women raced when I started. Now, more are joining!”可推断,有更多女性加入赛车行列。故选B。

5.5. Which of the following can be the best title for the passage?

A Shi Wei: China’s First F1 Academy Racer

B The F1 Chinese Grand Prix

C Zhou Guanyu, a Great F1 Driver

D Racing: A Popular Sport

解析:选A。A 主旨大意题。文章主要讲述了师炜作为中国首位参加F1学院赛的车手的相关事情,包括她的比赛、想法等。故选A。