美宇航员滞留太空9个月终返地球
美宇航员滞留太空9个月终返地球

On March 16th, 2025, SpaceX’s Crew Dragon (龙飞船) finally arrived at the International Space Station (ISS). Two American astronauts, Suni Williams and Butch Wilmore, will come back to Earth in it.  
On June 5th, 2024, Williams and Wilmore arrived at the ISS. Their spacecraft was scheduled to return on June 14th, 2024. However, technical problems made it unsafe for them to return. Then they had to stay much longer than planned. Now they are one step closer to returning to Earth after being stuck on the ISS for over nine months. 
To bring them home, NASA turned to SpaceX for help. The Crew Dragon, carrying four new astronauts, will transport Williams, Wilmore, and two other crew members back to Earth. Their ocean landing is expected to happen no earlier than March 19th, 2025.  
Even with special training, astronauts’ bodies can change during unexpected long stays in space. During the nine months on the ISS, Suni Williams’s face slimmed down to a sharp V-shape. People worried about her health because of this.
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1. The astronauts’ stay on ISS was meant to last for ______.

A about a week

B about a month

C about a year

D about nine months

解析:选A。A 细节理解题。根据第二段中的“On June 5th 2024, Williams and Wilmore arrived at the ISS. Their spacecraft was scheduled to return on June 14th 2024.”可知,这两名宇航员于2024年6月5日到达国际空间站,原计划于当月14日返回地球,即他们的任务原计划持续大约一周。故选A。

2.2. What does the underlined word “stuck” mean in Chinese?

A 找到

B 进入

C 离开

D 困在

解析:选D。D 词义猜测题。根据前文内容可知,这两名宇航员原计划任务是在国际空间站待一周,然而由于技术问题,他们无法按时返回地球,由此可知,他们是被困在了国际空间站。故选D。

3.3. _________ astronauts will come back to Earth in the Crew Dragon.

A Two

B Four

C Six

D Eight

解析:选B。B 细节理解题。根据第三段中的“will transport Williams, Wilmore, and two other crew members back to Earth. ”可知。龙飞船将把威廉姆斯、威尔默和另外两名机组人员送回地球,总共四人。故选B。

4.4. What happened to Williams after staying in space?

A She became stronger.

B She looked very unhealthy.

C Her legs grew longer.

D Her hair turned white.

解析:选B。B 推理判断题。根据最后一段中的“During the nine months on the ISS, Suni Williams’s face slimmed down to a sharp V-shape. People worried about her health because of this.”可知,威廉姆斯瘦成了“锥子脸”,人们因此而非常担心她的健康。由此可知,她看起来非常不健康。故选B。

5.5. Which is the best title for the passage?

A A Successful Launch by SpaceX

B Problems on the International Space Station

C How Astronauts Stay Healthy in Space

D Rescuing Astronauts Stuck in Space

解析:选D。D 主旨大意题。全文围绕美两名宇航员因技术问题滞留ISS后将被SpaceX的龙飞船救援回地球的事件展开。故选D。