Long long ago, there was a man named Surendra. He hardly spent his money. So everybody called him a miser. He stored his gold in a hole on his land. Every day he went there and dug it up and took great pleasure in looking at it.
One day, a thief saw this. He went after the miser. In the night he dug up the gold and took it away. The next day, the miser came to take great pleasure in his money. But he found nothing in the hole. He cried loudly. All the neighbours came around him. He told his neighbours what happened. A neighbor said, “You should hide a rock in the hole and look at it every day. You did not once use the money when you had it. I think it was no better than a rock.”
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!
1.1. The underlined word “miser” probably means _______ in Chinese.
A 大富翁.
B 守财奴.
C 慈善家.
D 继承人.
解析:选B。词义猜测题。根据划线词前文“He hardly spent his money.”他几乎不花他的钱;以及划线词后一句“He stored his gold in a hole on his land.”他把金子藏在地里的一个洞里。由此可推断,他是一个守财奴。故选B。
2.2. What did the miser do every day?
A He spent his money.
B He looked at his gold.
C He dug another hole.
D He talked with his neighbour.
解析:选B。细节理解题。根据第一段最后一句“Every day he went there and dug it up and took great pleasure in looking at it.”可知,他每天都去那里把他的金子挖出来,他看着这些金子非常开心。故选B。
3.3. Who stole the gold?
A A thief.
B Surendra.
C A neighbour.
D A friend.
解析:选A。细节理解题。根据第二段的“One day, a thief saw this. He went after the miser. In the night he dug up the gold and took it away.”可知,一个小偷看见了他每天去挖他的金子,因此小偷跟踪他,在一个晚上把他的金子挖出来偷走了。故选A。
4.4. What did the neighbor advise the man to do?
A Call the police.
B Dig another hole.
C Put a rock in the hole.
D Forget about the gold.
解析:选C。细节理解题。根据第二段的“A neighbor said, ‘You should hide a rock in the hole and look at it every day...’”可知,一个邻居建议他应该在洞里藏一块石头,每天都来看看。故选C。
5.5. From the story, we can learn that _______.
A gold and a rock has the same value (价值)
B it’s not better for a man to have much money
C we should have a plan for our future
D the value of money is not in having it, but in using it
解析:选D。推理判断题。根据文末一个邻居所说的话“You did not once use the money when you had it. I think it was no better than a rock.”因为守财奴有钱的时候却不用它,那么这些钱就跟一块石头差不多,即金钱的价值不在于拥有它,而在于使用它。故选D。