城市突发空气危机 三千万市民如何应对
城市突发空气危机 三千万市民如何应对


Over 33 million people in New Delhi face a big problem. The city is filled with smog, a thick and harmful fog caused by air pollution. In some areas, the air is more than 50 times dirtier than what the World Health Organization says is safe. India’s government called this situation “very bad.”

To keep people safe, schools close and most lessons go online. Building work stops, and trucks that are not needed are kept out of the city. People are told to stay inside, especially kids, older adults, and those with long-term health issues, because smog is very dangerous for them.
Air pollution is a major issue in northern India, where New Delhi is located. A lot of this pollution comes from farmers burning their fields before planting new crops. This creates smoke that blows into cities.
People living there are unhappy about the air quality. Sanjay Goel, a resident of New Delhi, says that everyone has a sore throat because of the bad air.
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1.What is the big problem in New Delhi?

A The sky is blue.

B The air is polluted.

C The building is unsafe.

D The water is dirty.

解析:选B。B 细节理解题。根据第一段中的“The city is filled with smog, a thick and harmful fog caused by air pollution.”可知,新德里的空气被污染了,产生了雾霾(smog)。故选B。

2.2.Who can probably go outside?

A Pupils.

B The old.

C Sick people.

D Young workers.

解析:选D。D 细节理解题。根据第二段中的“People are told to stay inside, especially kids, older adults, and those with long-term health issues”可知,孩子、老人、病人尤其不能外出,结合选项可知年轻的工人可以外出。故选D。

3.3.The pollution is in ________.

A China

B India

C France

D Canada

解析:选B。B 细节理解题。根据第三段中的“Air pollution is a major issue in northern India, where New Delhi is located.”可知,这次污染发生在印度新德里。故选B。

4.4.What caused the pollution?

A Bad weather.

B Dead water.

C Burning fields.

D New crops.

解析:选C。C 细节理解题。根据第三段中的“A lot of this pollution comes from farmers burning their fields before planting new crops.”可知,这次的污染是农民在田地里焚烧秸秆造成的。故选C。

5.5.How do people feel about the pollution?

A Bad.

B Good.

C Surprised.

D Excited.

解析:选A。A 推理判断题。根据最后一段中的“People living there are unhappy about the air quality.”可知,人们对此次污染感到不开心,即感到很糟糕。故选A。