A long time ago, the Jade Emperor’s favorite bird was killed (弄死) by some people in a village. He got very angry and wanted to burn the village on the fifteenth day of the lunar year (农历年). The Jade Emperor’s daughter felt sad about this plan. She told the villagers about her father’s idea. The villagers didn’t know what to do. Then, a man had an idea. He suggested putting up red lanterns to make it look like the village was already on fire. The Jade Emperor saw the red lanterns and thought the village was burning. Since then, people have been putting up red lanterns every year on that day to remember the story.
阅读全文,根据短文内容填空。(每空限填一个单词)
1.1. The Jade Emperor was ________ about the villagers.
A
B
C
D
解析:选angry。angry 细节理解题。根据“He got very angry and wanted to burn the village on the fifteenth day of the lunar year.”可知,因为一些村民杀害了玉皇大帝最喜爱的神鸟,他非常愤怒,想要烧掉这个村子。故填angry。
2.2. The Jade Emperor’s ________ told the villagers about his idea.
A
B
C
D
解析:选daughter。daughter 细节理解题。根据“The Jade Emperor’s daughter felt sad about this plan. She told the villagers about her father’s idea.”可知,玉皇大帝的女儿不忍心看百姓无辜受难,就把这个消息告诉了村民们。故填daughter。
3.3. The villagers put up ________ lanterns.
A
B
C
D
解析:选red。red 细节理解题。根据“ He suggested putting up red lanterns to make it look like the village was already on fire.”可知,每户人家都在家里挂起红灯笼,这样看起来全村是通红一片,玉皇大帝就会以为村子已经烧着了。故填red。
4.4. The village didn’t ________ down at last.
A
B
C
D
解析:选burn。burn 推理判断题。根据“The Jade Emperor saw the red lanterns and thought the village was burning. ”可知,到了正月十五这天晚上,玉皇大帝发觉人间一片红光,以为是大火燃烧的火焰(其实不是),由此可知,这个村子最后没有被烧毁。burn down被火烧毁。故填burn。