父母应该用金钱奖励孩子做家务吗?
父母应该用金钱奖励孩子做家务吗?


When you wonder if kids should get paid for chores, it’s really up to you. Each family decides differently, but paying kids for doing chores has some good points.

Setting a price for set tasks helps kids learn how to manage money well. Learning to handle any amount of money is an important life skill. They can start saving for something big they want and understand that spending all their money at once has consequences. Paying money for completing tasks also teaches kids to take better care of their responsibilities. 
Plus, when you give money for certain tasks, it gives young people a sense of ownership and makes kids feel more in control of their earnings. They learn that they can earn more by doing more tasks or completing less fun ones.
However, you need to be careful with this system to avoid problems. If you decide to pay your kids for helping at home, make sure they know you’re paying them for specific tasks. You won’t pay them for every little thing they do. If you don’t explain this from the start, they might think they should get paid for everything.
While it might be natural to think that money will encourage kids to do housework, it might not always work that way. Talk to them about what rewards they like. Maybe they don’t care about earning more money but would rather have more screen time or stay up later.
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1.What can kids learn by getting paid for doing chores?

A Managing money well.

B Taking care of things.

C Following instructions.

D Finishing tasks smartly.

解析:选A。A 细节理解题。根据第二段的“Setting a price for set tasks helps kids learn how to manage money well.”可知用金钱奖励孩子做家务可以锻炼孩子的金钱管理能力。故选A。

2.2.What can we learn from the third paragraph?

A Money is the most important thing in life.

B Paying stops kids from doing any tasks.

C Paying lets kids control over their earnings.

D Parents control kids through money.

解析:选C。C 细节理解题。根据第三段的“They learn that they can earn more by doing more tasks or completing less fun ones.”可知,孩子可以学到,通过完成更多的任务,或者完成那些不那么有趣的任务,可以赚更多钱。即他们可以自己掌控他们的收入。故选C。

3.3.How to prevent bad results when giving kids money for doing chores?

A Pay kids when necessary.

B Make rules clear at the beginning.

C Never pay kids for their work.

D Pay kids for whatever they do.

解析:选B。B 细节理解题。根据第四段“If you don’t explain this from the start, they might think they should get paid for everything.”可知,当我们决定用金钱奖励孩子做家务时,需要一开始就给孩子说清楚,是特定的家务,并不是每次做家务都有钱。故选B。

4.4.What is the last paragraph mainly about?

A Light housework.

B Money rewards.

C Non-financial rewards.

D Managing money.

解析:选C。C 段落大意题。根据该段内容,尤其是“Maybe they don’t care about earning more money”可知,或许我们可以尝试把金钱奖励换成非物质奖励。故选C。

5.5.In which part of a magazine can we read the passage?

A Making money.

B Keeping house.

C Starting a business.

D Raising a child.

解析:选D。D 推理判断题。本文作者主要讨论了在让孩子帮忙做家务时,父母是否应该给予金钱奖励的问题,由此可知读者对象主要是父母,因此本文最有可能出现在“养育孩子”这一版块。故选D。