A new and exciting invention now allows deaf people to see conversations in real time. Using augmented reality (AR) glasses and a smartphone, deaf and hearing-impaired people are also able to join in everyday conversations.
The AR glasses were developed by Dan Scarfe after he had dinner with his family. The man saw his hearing-impaired grandfather sitting alone in silence while the rest of the family were talking excitedly. This reminded him of his grandfather who was always watching TV shows with subtitles (字幕). Because of this experience, he realized that he should do something to help.
Scarfe got to work with an AR glasses maker. Six months later, a new pair of AR glasses came out.
The glasses first receive the audio (音频) and send it to a connected smartphone. The phone then creates subtitles from that audio. With the help of software, these subtitles appear on the user’s glasses screen.
The company first tested the glasses in the UK. The UK was chosen as a testing ground because over 12 million adults in Britain have hearing loss. However, when the product goes global, it could change the lives of some 430 million people. This is about 5% of the world’s population and includes 70 million people with total hearing loss.
This is a game changer for the deaf. Mark Atkinson, who is using the AR glasses, says, “As a deaf person, I am blown away by this new technology. When I tried on the glasses for the first time, I was so amazed. Real-time subtitles made me become part of the conversation as never before.”
1. Who is the new invention helpful for?
A Workers with writing problems.
B Teenagers with reading problems.
C People with hearing problems.
D Grandparents with speech problems
解析:选C。细节理解题。根据“Using augmented reality (AR) glasses and a smartphone, deaf and hearing-impaired people are also able to join in everyday conversations.”可知,这个眼镜对于听力有问题的人是有帮助的,故选C。
2.Where did Scarfe’s idea of the new invention come from?
A TV shows.
B A smartphone.
C An AR glasses maker.
D His experience with his family.
解析:选D。细节理解题。根据“The AR glasses were developed by Dan Scarfe after he had dinner with his family. The man saw his hearing-impaired grandfather sitting alone in silence while the rest of the family were talking excitedly. ”可知,这个新发明的想法是他和家人相处的时候想出来的,故选D。
3.What does the underlined part “blown away” probably mean?
A 惊奇的
B 冷静的
C 害怕的
D 生气的
解析:选A。词义猜测题。根据“When I tried on the glasses for the first time, I was so amazed.”可知,对这款新发明感到惊奇,故选A。
4.Where can we probably read this passage?
A In a travel guide.
B In a science magazine.
C In a history book.
D In a movie poster.
解析:选B。推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一款AR眼镜,与科学有关,故选B。