用心守护,爱满“龟”途
用心守护,爱满“龟”途


In October 2023, a tiny green sea turtle was admitted to the Sea Turtle Care Center. The patient, which was given the name Ricotta, had gotten tangled in fishing line, and was missing a front flipper and part of its beak. More fishing line was found in the turtle’s digestive tract. It took two surgeries to remove it. And there was a long road to recovery ahead.

Ricotta was a memorable patient, says Grace Buschiazzo, a marine biologist at the Sea Turtle Care Center. But Ricotta’s story is not unique. Since the care center opened, in 2000, workers there have seen many turtles affected by entanglement. Other injuries have been caused by boat strikes, cold-stunning, and animal bites.
Buschiazzo is part of a team of biologists, veterinarians, and technicians who care for sea turtles around the clock. “The best part about my job is that every single day is different,” Buschiazzo said. “We like to joke that sea turtle biologists are part-time cleaners, part-time plumbers (水管工), part-time chefs, and part-time nurses. So, basically, whatever the sea turtles need from me, I’m going to do it.”
Buschiazzo was in fourth grade when she decided she wanted to become a marine biologist one day. Then at 15, she went to Panama with the Girl Scouts. She volunteered for a nesting project that helped protect sea turtle eggs from illegal hunters. That’s when she fell in love with sea turtles.
As a sea turtle biologist, Buschiazzo works directly with veterinarians. “They’re going to prescribe the medicine for the turtles and tell me what the turtles need,” she says. “And it’s my job to make sure the turtles are getting it.” Buschiazzo assists the veterinarians with medical procedures. She makes the turtles’ meals and monitors their nutrition. She plans activities that simulate life in the wild. She does everything she can to prepare the turtles to thrive once they’re released back into the ocean.
Buschiazzo recommends that kids interested in a similar career path should volunteer, like she did. “You can do it at an aquarium or at a zoo,” she says. “You can also do it at a local animal shelter. There are lots of ways to help animals.”
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1.Which word can replace the underlined word “tangled” in Paragraph One?

A Interested.

B Trapped.

C Skilled.

D Concerned.

解析:选B。B 词义猜测题。根据划线单词后文的“was missing a front flipper and part of its beak. More fishing line was found in ... It took two surgeries to remove it.”可知,乌龟Ricotta被鱼线缠住了,去除鱼线花费了两次手术。故划线单词意为“被缠住、困住”。故选B。

2.2.Why does the author mention Ricotta?

A To lead in the topic.

B To support his/her idea.

C To make comparisons.

D To explain a concept.

解析:选A。A 推理判断题。根据“But Ricotta’s story is not unique.”及后文内容介绍到Buschiazzo的特殊职业可知,作者列举Ricotta的例子是为了引出本文话题。故选A。

3.3.What is not mentioned in the passage?

A Buschiazzo’s career inspiration.

B Buschiazzo’s daily work.

C Buschiazzo’s advice for kids like her.

D Buschiazzo’s achievements.

解析:选D。D 细节理解题。根据全文内容可知,文章第四段提到了Buschiazzo的事业灵感,第三段和第五段提到了她的日常工作,最后一段提到了她给那些和她一样想成为海洋生物学家的孩子的建议。文章中并未提及她已经取得的成就。故选D。

4.4.The passage mainly talks about __________.

A a celebrity

B an experiment

C a profession

D an invention

解析:选C。C 推理判断题。根据全文内容可知,文章主要介绍了Buschiazzo作为一名海龟生物学家拯救海龟的这一个职业。故选C。