During the National Day holidays, the “mysterious” Ailao Mountains in Yunnan Province, China, have become a popular tourist spot. The local cultural and tourism department reported that 50,000 tourists visited the site, a 15 percent increase from last year.
The Ailao Mountains are in central Yunnan, spanning the cities of Chuxiong, Yuxi, and Pu’er. Some call it the “Forest of Death” because of its ravines (沟壑), dense forests, and unpredictable weather. The peripheral part of the Ailao Mountains is open to travelers under administration of Xinping Yi and Dai Autonomous County. Its remote location and natural state have led to some “mysterious stories” about the area. How did it become popular?
The Ailao Mountains first became popular due to a mysterious adventure video posted online by a blogger. The video showed unexpected fog and warning signs like “bears nearby”, making it thrilling and creepy for viewers. Curious tourists then went to the area, causing traffic jams on the mountain roads. A video posted on Sunday showed a traffic jam of small cars on the highway around the Ailao Mountains, according to a local account.
The deeper, inaccessible parts of the Ailao Mountains are still not open to tourists. There aren’t proper roads. These areas often face severe weather conditions, which can cause altitude sickness and hypothermia (体温过低). What’s worse, the unusual magnetic field can make compasses useless, increasing the risk of getting lost.
On Sunday, the scenic area’s departments issued notices stating that no one is allowed to enter or engage in activities like hiking, or camping without proper authorization. Local authorities also announced that unauthorized visits can lead to fines ranging from 100 yuan to 5,000 yuan. As long as the tourists adhere to the scenic area’s regulations, their safety can be fully guaranteed, according to the local cultural and tourism department.
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!
1.1. What do the statistics in the first paragraph show?
A The Ailao Mountains are a dangerous place to visit.
B The Ailao Mountains have become a popular tourist destination.
C The local government is trying to control tourism in the Ailao Mountains.
D The Ailao Mountains are a mysterious place with many stories.
解析:选B。推理判断题。根据第一段的数据可知,今年国庆假期期间,共有约5万名游客参观了该景点,同比增长15%。由此可知,哀牢山景区走进公众视野,吸引不少游客涌入。故选B。
2.2. What led to the popularity of the Ailao Mountains as a tourist spot?
A Its beautiful scenery.
B An adventure video posted online.
C The government’s promotion.
D Its convenient transportation.
解析:选B。细节理解题。根据文章第三段内容可知,视频博主独自进哀牢山的视频在网络上走红,让哀牢山走进公众视野,登上社交平台热搜。自从博主的视频走红后,不少游客纷纷选择在国庆假期来到这神秘的“小众”地区一探究竟。故选B。
3.3. What may the tourists be faced with in the deeper, inaccessible parts of the Ailao Mountains?
A They might get lost due to the magnetic field.
B They may face severe weather conditions.
C They will be fined up to 5,000 yuan.
D All of the above.
解析:选D。细节理解题。根据第四、五段内容可知,哀牢山有很多未开发的原始森林区域,无可供正常通行的道路,并且这里常出现恶劣天气,可能导致缺氧和体温过低。此外,哀牢山存在着大地磁场强度异常现象,易导致指南针失灵,增加迷路风险。同时,文章还提到,未经批准进入景区深处可根据不同情节处以100元以上5000元以下的罚款。故选D。
4.4. What does the underlined part “adhere to” probably mean?
A Follow.
B Propose.
C Limit.
D Ignore.
解析:选A。词义猜测题。根据前面描写的未开发区域可能带来的危险性可推测,游客只要遵守景区管理要求,其旅行安全就可以得到保障。故选A。