雷电无情烧毁房屋 人间有爱修复家园
雷电无情烧毁房屋 人间有爱修复家园


An unusual lightning caused a fire. The fire destroyed a 79-year-old woman’s home. The shocking moment was caught on cameras. Heavy rain quickly followed. It poured through the house, making it impossible to live in. She was left homeless. The homeowner said: “I don’t know what I am going to do. I can’t pay for this.” 

Hayley Johnson is a local neighbor. He saw the situation and said the woman was in complete shock. He decided to do something for her. He set up an online fundraiser (募集资金的活动). As word spread, local businessmen came together to support the woman in her time of need. 
Roofer Ian Inskip was one of the first to offer his help. He gave free materials and led a team of volunteers to support. “The elderly woman told me she didn’t have much money, and that was it — I just wanted to help,” Inskip said. “I’ve always had a soft spot for old people, and if it was my mum, I’d want it all fixed.”
But the kindness didn’t stop there. More people joined the effort, working for free. Others donated everything needed to repair the house. And kind-hearted local families donated over £4,500 to further help.
Johnson, who organized the fundraiser, said: “It’s been incredible — I cannot believe the work that has already been done. It’s been a large crowd of people wanting to help — and being so fast to help!” 
Thanks to the efforts of this caring community, the elderly woman’s home is well on its way to being repaired. 
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!

1.1.What happened to the 79-year-old woman?

A She lost her home.

B She was left alone.

C She forgot her money.

D She experienced a flood.

解析:选A。A 细节理解题。根据第一段中的“The fire destroyed a 79-year-old woman’s home.”“She was left homeless.”可知,这位79岁的老人失去了她的家。故选A。

2.2.What did Johnson do?

A He set up a company.

B He turned to businessmen.

C He collected money.

D He talked with the woman.

解析:选C。C 细节理解题。根据第二段中的“He set up an online fundraiser (募集资金的活动).”可知,约翰逊发起了一个筹资资金的活动,即他开始为这个老人筹集资金。故选C。

3.3.Why did Inskip offer to help the woman?

A She reminded him of his mother.

B She was always kind.

C He had much money.

D She was his best friend.

解析:选A。A 细节理解题。根据第三段中的“I’ve always had a soft spot for old people, and if it was my mum, I’d want it all fixed.”可知,老人一直是约翰逊的软肋,他想到如果是他自己的妈妈(发生这样的事),他希望一切都很快好起来,即这个老人让他想起了自己的妈妈。故选A。

4.4.The underlined word “incredible” can be replaced (替换) by ________.

A hopeless

B amazing

C common

D wrong

解析:选B。B 词义猜测题。根据后文中的“I cannot believe the work that has already been done.”“and being so fast to help”可知,我无法相信已经完成的工作,人们的帮助来得如此快;由此可知,约翰逊认为此事太不可思议了。故选B。

5.5.The passage probably comes from _______.

A a poster

B a dictionary

C a newspaper

D a notice

解析:选C。C 推理判断题。根据全文内容可知,文章讲述了一场雷电让一位79岁老人失去家园,社区的人热心帮忙修复的故事,故最有可能出现在当地的新闻报纸上。故选C。