Konchog Rapten is ten years old. He is in the fifth grade. His school stands as the highest school in the town. It is in Nyingchi, Xizang autonomous region. It is about 4,000 meters above sea level.
The school is now holding 397 students. Most of the students are from alpine pastoral regions (高寒牧区). Some of them live more than 50 kilometers away. As a result, most students choose to live at the school during the school year.
The school is equipped with modern facilities. It has indoor and outdoor basketball courts and two soccer fields. The classrooms have interactive (交互的) touch-screen teaching systems and heating.
To make it easier for students to travel to/from school, the school is operated on a special calendar. Students attend for ten days and then enjoy a four-day break. For Konchog Rapten, the schedule is perfect during the summer. It is when the family moves to the pastures (牧场). He helps his father with herding and assists his mother with tasks. “If there is no boarding, it would be extremely difficult to balance school and daily life,” the father says. He added that their summer pastures is about an hour’s drive to school.
Every day, after washing up and having breakfast in the morning, Konchog Rapten begins his day of study with his classmates. In addition to three daily meals, they enjoy snacks like bread, fruit and yogurt during breaks at the school. After evening study sessions, students return to the dormitory before 10 pm.
奇速英语 原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!1.1.The natural environment around the school is _________.
A good
B clean
C bad
D dirty
解析:选C。C 推理判断题。根据第一段中的“It is about 4,000 meters above sea level.”可知该学校在海拔4千米以上,由此可知,周围自然条件较恶劣。故选C。
2.2.The school’s facilities are _________.
A exciting and new
B special and private
C useful and funny
D smart and modern
解析:选D。D 推理判断题。根据第三段中的“The school is equipped with modern facilities ... The classrooms has interactive (交互的) touch-screen teaching systems and heating.”可知,该学校配备现代化设施(现代的),教室有交互式触摸屏教学系统(智能的)。故选D。
3.3.How many days can Konchog Rapten rest in a month?
A Four days.
B Eight days.
C Ten days.
D Twenty days.
解析:选B。B 数字计算题。根据第四段中的“Students attend for ten days and then enjoy a four-day break.”可知,该校学生上10天学,休息4天,即两周休息四天,则四周(一个月)休息八天。故选B。
4.4.What does Konchog Rapten’s father think of the school’s schedule?
A Inconvenient.
B Busy.
C Boring.
D Well-planned.
解析:选D。D 推理判断题。根据倒数第二段中Konchog Rapten爸爸说的话“If there is no boarding, it would be extremely difficult to balance school and daily life”如果没有寄宿,平衡学校和日常生活将是非常困难的;由此可知,他认为这样的安排很好。故选D。
5.5.What’s the last paragraph mainly about?
A School daily routine.
B Weekend plan.
C Hobbies at school.
D Lessons and dormitory.
解析:选A。A 段落大意题。根据最后一段所描述内容可知,该段主要讲了学生们每天在学校的日常。故选A。