职场妈妈面临歧视
职场妈妈面临歧视



More than a quarter British mothers who have returned to work feel discriminated(歧视) against. This is according to a survey organized by the legal firm Slater and Gordon. Researchers questioned 1,975 women about their experiences in the workplace before and after giving birth. Most of the women had never made any kind of complaint as they thought it would be a waste of time and be even worse to their career prospects(前景). Complaints in the survey included mothers being overlooked for promotion, and more junior employees progressing faster up the career ladder. Another common complaint was their points of view being considered less worthy than those of colleagues without children.

The findings contrast with the opinions of managers and employers. A director at Britain’s Confederation of British Industry (CBI) said, “We don’t recognize the picture painted here. Our experience is that businesses are better than ever at managing maternity leave(产假) and reintegrating(使重新纳入) mothers on their return.” The UK’s employment minister Jo Swinson said, “The government is committed to making sure that more businesses make the best use of women’s talents throughout the organization, from boardroom to the shop floor.” Lawyer Kiran Daurka said, “It is shocking that so few women speak out when they suffer discrimination.” She accused employers of avoiding the issues and of “burying their heads in the sand”.



本时文内容由奇速英语国际教育研究院原创编写,未经书面授权,禁止复制和任何商业用途,版权所有,侵权必究!(合作联系:028-84400718  QQ:757722345)

1.According to Slater and Gordon, over _________ working mums felt they were unfairly treated.

A 25%

B 35%

C 45%

D 55%

解析:选A。A 细节理解题。根据第一段第一句“More than a quarter British mothers who have returned to work feel discriminated against.” 可 知 超 过 四 分 之 一(25%)的重返职场妈妈会感受到歧视。故选 A。

2.Why did most working mums never complain?

A They often get promotion in their career.

B Their career prospects were not influenced.

C They wanted to save time for important things.

D They considered themselves less worthy than others.

解析:选C。C 细节理解题。根据第一段“Most of the women had never made any kind of complaint as they thought it would be a waste of time and be even worse to their career prospects(前景).”大多数女性从来没有抱怨过,因为她们认为这(抱怨)是在浪费时间,而且对她们的职业前景更不利。故选 C。

3.Which of the following might belong to a manager’s opinion?

A We are in favor of the research findings.

B We are good at helping with working mums.

C It is common that few We have a dislike for paintings and pictures.speak out when they suffer discrimination.

D We often give mothers the longest maternity leave.

解析:选B。B 细节理解题。根据第二段一位主管说的话“Our experience is that businesses are better than ever at managing maternity leave(产假) and reintegrating(使重新纳入) mothers on their return.”可知,他认为企业比以往任何时候都在更好地管理产假和帮助职场妈妈重返职场。故选 B。

4.How did the lawyer feel about working mums?

A Worried.

B Embarrassed.

C Pleased.

D Excited.

解析:选A。A 观点态度题。根据第二段最后一句律师 Kiran Daurka 说的话可知她很震惊在遭受歧视时很少有女性站出来说话,并指责雇主回避这些问题,说明她对职场妈妈在职场受到歧视表示担忧,故 选 A。

5.What does the passage mainly talk about?

A A survey.

B British mothers.

C Companies and workers.

D Working mothers.

解析:选D。D 主旨大意题。文章围绕职场妈妈展开,第一段讲述了一个关于职场妈妈受歧视的调查结果,第二段讲述了一些经理和雇主对此事的看法,故选 D。